Dion Coomans

Mijn naam is Dion Coomans (1994) en ik ben geboren en getogen in het mooie Gouderak. Na mijn studie Bestuurskunde & Overheidsmanagement’ en een master Management van de Publieke Sector’ werk ik inmiddels als beleidsmedewerker Democratie & Bestuur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In mijn vrije tijd ben ik vooral sportief bezig. Bijvoorbeeld iedere de zondagochtend als matige linkshalf bij V.V. Gouderak, waar ik tevens secretaris ben. 

Vanuit mijn werk zie ik van dichtbij hoe gemeenteraden in het land hard werken om vanuit hun idealen de buurten, wijken, dorpen en steden beter te maken. Verantwoordelijk nemen voor je omgeving en daarvoor opkomen is zeker met de uitdagingen van vandaag en morgen nodig. Zie bijvoorbeeld de grote keuzes die voor een beter klimaat genomen moeten worden. Die moet je zorgvuldig maken want die hebben direct impact op de levens van mensen en zullen langer dan één raadsperiode merkbaar zijn. 


Hierbij spreken de VVD idealen van verantwoordelijkheid en vrijheid mij aanDe woningmarkt laat maar eens zien hoe veel mensen in hun vrijheid worden beperkt omdat ze geen eigen plek hebben om te wonen of de mogelijkheid hebben te verhuizen. Iets waar ik mij de komende periode hard voor wil maken met het pragmatisme en positivisme waar de VVD voor staat. 


Een mooie karakteristiek van de Krimpenerwaard vind ik de zelfredzaamheid. De vele verenigingen en voorzieningen die door vrijwilligers draaiende worden gehouden maken de dorpen. Iets wat niet vanzelfsprekend is en we moet koesteren en stimuleren. Mensen die hun beste beentje voor zetten en verantwoordelijkheid voor hun eigen leven en dat van anderen nemen moeten in mijn ogen meer gewaardeerd worden. De komende vier jaar wil ik mij daarom inzetten voor alle inwoners van de Krimpenerwaard en de zorgen en ideeën die mensen hebben van de straat naar de raad brengen.