George Hamel draagt in 2017 het voorzitterschap over aan Ruud van der Wilt

George kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen twee jaar. De nieuwe gemeente Krimpenerwaard staat op de rails, het grootste deel van de harmonisatie perikelen is achter de rug en de gemeente staat er financieel goed voor.

De fractie heeft de afgelopen jaren vele contacten gelegd en weer aangehaald met de ondernemers in de Krimpenerwaard en met de VVD fracties van de omliggende gemeenten. Er is een positieve en constructieve verstandhouding met de coalitie partners gecreƫerd en binnen de fractie- en commissieleden is iedereen op elkaar ingespeeld. Voor hem een goed moment om het stokje over te dragen en de afspraak na te komen die in 2015 bij de verkiezingen was gemaakt.

Ruud van der Wilt is 55 jaar en sinds 2015 Raadslid voor de VVD.  In het dagelijks leven is hij Sales Manager Nederland bij transportbedrijf DFDS Logistics. Daarnaast is hij jaren Secretaris geweest bij de voormalige afdeling VVD Nederlek. 

Hij is een echte teamspeler met een liberaal hart voor de Krimpenerwaard. Een van zijn persoonlijke punten in aanloop naar de verkiezingen van 2015 was "Breng de politiek dichter bij de inwoners". Daarnaast maakt hij zich momenteel hard op verschillende niveaus voor een betere bereikbaarheid van de Krimpenerwaard.

De afgelopen maanden hebben Ruud en George nauw samengewerkt om de overgang per 1 januari soepel te laten verlopen.

Ruud verheugd zich er op om de komende periode met de fractie, commissieleden en wethouder enthousiast verder te werken aan een liberaler Krimpenerwaard.