Inhoudelijk akkoord coalitievorming

Na overeenstemming op de laatste punten is er gisteravond een akkoord bereikt, na een periode van intensief overleg tussen de partijen.

Vanaf 28 maart zijn de vier partijen tot nu toe negen keer bijeengekomen. Hierin is puntsgewijs gesproken over tal van onderwerpen en is er extern advies gevraagd voor verscheidene onderwerpen waaronder financiƫn, bereikbaarheid, samenleving en duurzaamheid.

De komende week zullen de gemaakte afspraken worden uitgewerkt in een coalitieakkoord en zal dit akkoord na de mei-vakantie door de vier partijen ondertekend worden. Dit akkoord zal dan, net als de nog in te vullen wethoudersposten en portefeuilleverdeling, gepresenteerd worden op 22 mei 2018.

De beoogde datum voor de bespreking van het coalitieakkoord en de installatie van de wethouders is op dinsdag 29 mei 2018 in een raadsvergadering.

Ruud van der Wilt en Pascal Zuijderwijk hebben voor de VVD de onderhandelingen gevoerd.  Zij zijn tevreden met het behaalde resultaat. "Wij kijken uit naar de continuering van de samenwerking en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet".

Een inhoudelijke reactie volgt na publicatie van het programma.