“Aantrekkelijk wonen in de Krimpenerwaard”

Bouwen, het gebeurt te weinig in Nederland. De krapte op de woningmarkt is historisch hoog. De komende 10 jaar moeten in Nederland 850.000 woningen worden gebouwd om alleen al te voorkomen dat de woningnood verder oploopt.

 Ook in de Krimpenerwaard moet het bouwtempo omhoog. Om de voorzieningen en de leefbaarheid van de kernen te behouden of te versterken, moeten er woningen worden bijgebouwd. Hierdoor krijgen starters meer kans op een woning en wordt de doorstroming op de woningmarkt vergroot. 

Onze ervaring is dat bouwen in de dorpskernen veel tijd kost en complex is. Door de coronacrisis hechten we nog meer waarde aan onze leefomgeving en de kwaliteit hiervan: goed onderhouden, groen en klimaatbestendig. Maar ook de mogelijkheid om in de directe omgeving te kunnen recreëren op voldoende afstand van elkaar. Bovendien moet nieuw aan te leggen openbare ruimte bijdragen aan een gezonde leefomgeving. We hebben het allemaal in de Krimpenerwaard, maar het kan nog beter!

We moeten bouwen in en rondom de kernen, maar ook, met respect voor de omgeving, in de linten in het buitengebied.

Een andere grote impact op onze leefomgeving is de energiestrategie. In regionaal verband worden hiervoor mogelijkheden onderzocht. Voor de VVD moet de transitie voor iedereen een vooruitgang zijn en niet een stap terug naar de ‘middeleeuwen’. Daarom moeten we ook niet te snel willen gaan. Het is belangrijk om de tijd te nemen om maximaal gebruik te maken van technologische vooruitgang.

Meer informatie over wonen en energietransitie leest u in andere artikelen op deze website.