'Laat de Nederlandse vlag wapperen in de raadzaal'

De Nederlandse vlag is een symbool voor onze vrijheid, democratie en eenheid in ons land. Zeker in deze onzekere tijd en bijzonder jaar, 75 jaar vrijheid, geeft de vlag een verbindend signaal.

Op 12 november 2019 is de motie voor het oproepen tot het ontwerpen van een gemeentevlag unaniem door onze raad aangenomen. In onze raadzaal staat op dit moment geen Nederlandse vlag.

De VVD vindt dat in een volksvertegenwoordigend orgaan de Nederlandse vlag hoort te staan/hangen/wapperen. Onze nationale driekleur staat symbool voor onze vrijheid, voor onze democratie en voor de eenheid in ons land.

Zeker in deze onzekere (corona)tijd waarin we samen de schouders eronder moeten zetten en saamhorigheid en verbondenheid heel belangrijk zijn, geeft de vlag een verbindend signaal. Bovendien vieren we dit jaar 75 jaar vrijheid, een gedenkwaardig jaar waarin de vlag een belangrijke waarde heeft. 

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 29 september heeft de VVD samen met D66, CU, VGBK, LOK1 en SGP de motie vreemd orde aan de dag ingediend ‘Laat de Nederlandse vlag wapperen in de raadzaal’. In de motie verzoeken wij het college om op korte termijn, het liefst dit jaar nog, een Nederlandse vlag in de raadzaal van de gemeente Krimpenerwaard op een zichtbare en prominente plek te plaatsen. De motie is aanvaard, dus laat de vlag maar wapperen!