Wij wensen iedereen veel lichtpuntjes in het nieuwe jaar

Het coronavirus heeft onze wereld op zijn kop gezet dit jaar. Iedereen is geraakt in het persoonlijke leven. Toch ging het (politieke) leven in onze mooie Waard door.

Dankzij onze wethouder van financiën, Ria Boere, is de begroting voor 2021 sluitend zonder grote lastenverzwaringen voor onze inwoners en ondernemers.

Wij hebben ons ook ingezet voor een gezondere Waard door met succes (meerdere keren) aandacht te vragen voor het Varend Ontgassen van tankschepen en de verontreiniging met de stof GenX in ons drinkwater.

Onze inbreng bij de Regionale Energie Strategie werd zeer positief ontvangen, onder andere het ontwikkelen van een Regionaal Energiefonds (REF) waaruit
inwoners een bijdrage kunnen vragen voor investeringen in duurzaamheid.

Ook door onze inspanningen voor een veilige leefomgeving kwam er dit jaar een extra Boa bij en komen er nu bij de entrees van de Krimpenerwaard portalen met
Kentekenregistratie camera’s die verdachte kentekens registreren. Hierdoor
kan de politie haar taken effectief en efficiënt(er) uitvoeren.

En tot slot hebben we voor onze ondernemers om maatregelen gevraagd om hen te (onder)steunen in coronatijd.

Dit is slechts een kleine greep uit onze activiteiten en inspanningen. In 2021 gaan wij weer vol energie en creativiteit aan de slag om de Krimpenerwaard nog aantrekkelijker, veiliger en gezonder te maken!

Wij wensen u fijne feestdagen en een heel gezond en mooi 2021.

Ria Boere, Heleen Vogel, Marieke Neervoort, Pascal Zuijderwijk,
Ruud van der Wilt en Marco Oudshoorn