ANPR-palen terug in de Krimpenerwaard

Wij maken ons al een aantal jaren hard voor de komst van ANPR- palen bij de entrees van de Krimpenerwaard. Ze zijn geplaatst, maar weer weggehaald. Afgelopen dinsdag 14 november heeft Marco Oudshoorn opnieuw aan de burgemeester gevraagd wat de stand van zaken is. Al in 2020 hebben we via een motie samen met CDA, CU en Waard18 budget gevraagd voor de aanschaf van 3 ANPR-palen. We zijn blij om te horen dat de speciale camera's permanent terugkomen.  

ANPR

ANPR is automatische kentekenplaatherkenning. De afkorting staat voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition. Een speciale camera met ANPR-techniek leest kentekens van voorbijrijdende voertuigen. Deze techniek kan op diverse manieren worden gebruikt voor rechtshandhaving. 

De camera's komen te staan op de drie hoofdwegen: de Utrechtse kant op, de Goudse kant op en de Rotterdamse kant op, aldus burgemeester Bouvy-Koene. 

Lees in de bijlage onze schriftelijke vragen en meer over de terugkeer van de ANPR-palen in het AD artikel van 17 november 2023 via de volgende link: 

"Krimpenerwaard krijgt drie kentekencamera's"