Opvang asielzoekers alleen onder goede voorwaarden

De gemeenteraad roept het college van B&W in een motie op om te inventariseren onder welke voorwaarden asielzoekers opgevangen zouden kunnen worden in de Krimpenerwaard. Daarnaast wil de gemeenteraad weten hoe het college zich voorbereidt op een eventueel verzoek van staatssecretaris Dijkhoff en het COA. De VVD steunt deze raadsbrede motie.

© Bron: Metronieuws

De VVD is van mening dat de gemeente een verzoek van de staatssecretaris en het COA moet overwegen als deze komt. Zolang er nog geen structurele oplossing is om vluchtelingen in de eigen regio op te vangen, moet ook gemeente Krimpenerwaard haar verantwoordelijkheid nemen om een deel van de last te dragen.

Het is voor de VVD essentieel dat dit onder goede voorwaarden gebeurt. Als en wanneer er asielzoekers gehuisvest worden in onze gemeente, verdienen omwonenden het om hierover onmiddellijk en goed geïnformeerd te worden. Zij moeten makkelijk bij de gemeente terecht kunnen met vragen en zorgen.

Daarnaast zijn er ook belangrijke voorwaarden voor de asielzoekers zelf. Er moet sprake zijn van goede huisvesting, mogelijkheden voor traumaverwerking, scholing voor kinderen, taalcursussen en voorbereiding op terugkeer.