VVD roept college op tot actie om verkeersveiligheid Krimpen

In Krimpen aan de Lek heerst veel onvrede, onrust en ongenoegen over de verkeerssituatie bij de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) en het nieuwe centrum. Pascal Zuijderwijk roept het college op om actie te ondernemen en de verkeersveiligheid te vergroten.

Bij de MFA is tijdens het begin en eind van de schooldag op de Klaverstraat veel overlast van veelal verkeerd geparkeerde auto’s door ouders. De onoverzichtelijkheid die dat met zich mee brengt zorgt voor gevaarlijke situaties bij het oversteken. De schooldirectie is bezig om de ouders bewust te maken van hun gedrag, maar dat neemt niet weg dat op deze piekmomenten de inrichting van de Klaverstraat kan verbeteren. Aangezien de wijk een 30-km zone is zijn zebrapaden niet verplicht, maar zijn deze volgens de VVD situatie toch zeer wenselijk. Dit zou zowel overstekers als automobilisten alerter maken bij het oversteken. Daarnaast is er voor ouders die met de fiets of te voet komen te weinig ruimte om hun fiets of kinderwagen te parkeren.

Bij het centrum aan de Hoofdstraat is een verwarrend en onoverzichtelijk straatbeeld ontstaan door de nieuwbouw en het parkeerterrein. De oude belijning op het asfalt sluit niet aan bij de nieuwe situatie en door veel haaks geparkeerde auto’s op de Hoofdstraat is er weinig overzicht. Het oorspronkelijke plan en de inrichting van de openbare ruimte wordt naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren niet volledig uitgevoerd. Mede hierdoor is het belangrijk dat de weginrichting past bij het huidige gebruik. Veel ouderen die slecht ter been zijn kunnen nu moeilijk oversteken. Ook hier wil de VVD passende verkeersmaatregelen treffen om de veiligheid te vergroten.