Economie en ondernemen

Tijdens de coronacrisis hebben we als gemeente ervaren hoe belangrijk het is om in goede tijden zuinig te zijn, zodat we in mindere tijden ondersteuning kunnen bieden aan hen die dat het hardst nodig hebben. We hebben steun kunnen bieden aan veel ondernemers. Als het goed gaat met de ondernemers, dan gaat het goed met de werkgelegenheid in de gemeente. Werken en ondernemen zorgt dat je jezelf blijft ontwikkelen, dat je je netwerk uitbreidt en actief onderdeel bent van de gemeenschap. De VVD ondersteunt ondernemers, ZZP’ers en startups, want zij zijn het die investeren in nieuwe ideeën en hun directe (leef) omgeving. De VVD gelooft in de kracht van ondernemerschap om economische groei te realiseren waarbij een sterke overheid alleen bijstuurt als dat nodig is.

  • Voor veel ondernemers zijn er nog altijd te veel regels en hoge regeldruk.
    Processen voor het verkrijgen van vergunningen willen wij vereenvoudigen en
    versnellen door middel van bijvoorbeeld een ondernemersloket.
  • Wij willen ondernemers een veilige, goed bereikbare en aantrekkelijke gemeente bieden. De ondernemers op hun beurt moeten makkelijk bereikbaar zijn voor leveranciers en klanten.
  • De VVD stimuleert vrijheid als het gaat om openingstijden voor winkeliers
    en andere ondernemingen. Daarom steunen wij de vrijheid voor het flexibel
    inrichten van openingstijden voor alle ondernemers. Wij pleiten ook voor ruimere openingstijden voor de supermarkten op zondag.
  • De VVD is trots op alle lokale initiatieven en ondernemingen. Het
    ondernemersklimaat in de gemeente is van groot belang voor de lokale welvaart. Wij zijn van mening dat het contact tussen het bedrijfsleven en de gemeente optimaal moet zijn. Wij stimuleren uitbouw van de diverse ondernemersplatformen in de Krimpenerwaard.
  • Een lokale bedrijfsterreinstrategie is combineren tussen een visie voor de langere termijn en datgene wat op de kortere termijn nodig is. Regionale afstemming is hierbij noodzakelijk.

Lees alle standpunten in ons Verkiezingsprogramma. Zie de onderstaande PDF.