Recreatie en toerisme

Toerisme is belangrijk voor de lokale economie en draagt bij aan meer bestedingen en behoud en verbeteren van voorzieningen in de gemeente. Door de coronacrisis heeft het recreƫren in eigen land een grote vlucht genomen. Ook de Krimpenerwaard, als onderdeel van het Groene Hart, heeft hiervan geprofiteerd. Veel campings zaten vol en onze lokale ondernemers zagen hun omzet stijgen. Deze recreatieve potentie kan verder worden uitgebreid op het gebied van recreatieve vaart, oeverrecreatie en dag- en verblijfsrecreatie. Voor veel mensen uit de Randstad is onze gemeente met haar koeien en het zilver een heerlijk dagje weg. Ook hier liggen veel kansen. Om de focus in de toekomst mogelijk meer te kunnen verleggen van dagtoeristen naar toeristen die langer verblijven, staat de VVD positief tegenover het vergroten van de accommodatiemogelijkheden voor toeristen.

  • Door maatregelen van de overheid om Covid-19 tegen te gaan heeft de horeca veel inkomsten misgelopen. De VVD wil dat de gemeente de komende jaren deze ondernemers ruimhartig tegemoet treedt. Onder andere door de verruimde terrassen.
  • Om toerisme een boost te geven, dient de gemeente zo min mogelijk regels te stellen aan nieuwe en bestaande ondernemers. Geen lange procedures voor vergunningen, servicegericht, stimulerende houding en 1 aanspreekpunt bij de gemeente.
  • De VVD steunt Krimpenerwaard Partners en Schoonhoven Partners om gezamenlijk initiatieven te promoten en onze waard (nog) beter op de kaart te zetten.
  • Verder promoten wij bij verschillende partners voorzieningen zoals fiets- en
    wandelpaden, rust- en picknickbanken, informatieborden, aanlegplaatsen en kano- en SUP-uitstappunten.
  • Het Nationaal Zilvermuseum, dat een bovenregionale uitstraling heeft, verdient onze steun.
  • Evenementen zijn belangrijk voor de saamhorigheid van onze inwoners en zijn een belangrijk middel om toeristen te trekken en te binden. Daarom verdienen onder andere de Wielerronde van Lekkerkerk, de winterfair in Ouderkerk en de Nationale Zilverdag het om voldoende gefaciliteerd te worden.
  • Wij zijn voorstander van de realisatie van een vakantiepark in de Krimpenerwaard. Dit zorgt voor werkgelegenheid en is goed voor lokale ondernemers.

Lees alle standpunten in ons Verkiezingsprogramma. Zie de onderstaande PDF.